Burton Academie leert je léven

Welkom bij de Burton Academie, de school die je leert léven in plaats van óverleven. Als moderne ontdekkingsreizigers herontdekken we wat het leven echt te bieden heeft. In 40 weken doen we veertig jaar levenservaring op. Hierdoor kom jij er achter welke kant je met je leven op wilt. Welke ontdekkings- of levensreis er voor je voeten ligt.

Burton Academie is een plek voor jongvolwassenen tot 28 jaar die door hun meer- en hoogbegaafdheid diep van binnen ‘weten’ dat er nog veel meer te vinden is in het leven dan wat ze op school krijgen voorgeschoteld. Een internaat, waar je door de inspiratie van bevlogen docenten die een week lang op Burton wonen en hun inzichten delen, leert om te léven in plaats van te óverleven.

INZICHT

Hoe had de wereld er uitgezien als Ghandi en Mandela gewoon advocaat waren gebleven? Mark Twain gediplomeerd radarbootbestuurder of Charles Dickens fabrieksarbeider? Stel je voor dat Rosa Parks niet was blijven zitten in de bus maar als voorzichtige winkeljuffrouw toch maar was opgestaan, wanneer de slecht presterende scholier Einstein kantoorklerk was gebleven?

Burton Academie brengt je tot het inzicht dat je – onder andere met je meer- en hoogbegaafdheid – iets aan de wereld hebt toe te voegen. Dat je je realiseert dat al je handelingen vérdragende gevolgen kunnen hebben. Voor jezelf en de wereld om je heen. Of je nu wetenschapper, kunstenaar, artiest, atleet , metaalarbeider, leraar, agent, verpleegkundige, militair of wat dan ook bent of wordt.

INSPIRATIE

Het is belangrijk dat je kennis hebt van jezelf en van de wereld. Kennis die wijsheid wordt. Neem geen genoegen meer met middelmaat maar geef het beste van jezelf. Er zijn al genoeg advocaten die matige pleidooien houden, te veel journalisten die niet scherp zijn, te weinig politici die nog weten waar ze écht voor staan. Burton Academie zorgt ervoor dat jij het terrein vindt dat bij je past, waar je passie ligt, waarin jij moeiteloos boven dat ongeïnspireerde uit zult stijgen en zult excelleren. Krachtig en zelfbewust.


We besteden veel aandacht aan kunst, geschiedenis, cultuur, filosofie, theologie en de natuur. Deze kennis gebruik je om er deel van uit te maken. Hoe we dat doen? Door nieuwe werelden te ontsluiten. Door gastheer en gastvrouw voor elkaar en de docenten te zijn. We doen het door erover te schrijven en te praten. Door gezamenlijk te reizen en de wereldreis in je achtertuin te ontdekken.

LEVENSPAD

De Burton Academie gaat om jou. Burtonianen zijn mensen die ontdekt hebben wie ze zijn en wat ze willen. Wat ze tot stand willen brengen, hoe ze dat doen en hoe ze zichzelf en anderen kunnen inspireren. En uiteindelijk hoe ze de wereld een stukje mooier kunnen maken.

Op Burton vind je de waarheid, de moed en de vrijheid om jezelf te zijn en je levenspad te vinden.

Ben jij een Burtoniaan?