De wereld heeft leiders nodig, wij leiden ze op

Welkom bij de Burton Academie, de school voor ontdekkingsreizigers. Voor mensen die weten dat er nog veel meer te vinden is in het leven dan wat je op school krijgt voorgeschoteld. Een school die je leert léven in plaats van óverleven.

Leiderschap

Dit is een academie voor leiders. Leiderschap betekent dat je jezelf durft te zijn en de ruggengraat hebt om trouw aan jezelf te blijven. Je staat in verbinding met jezelf, met anderen en met de wereld. We leiden je niet op tot president of generaal, we leiden je op om de leider in jezelf te vinden.

Hoe had de wereld er uitgezien als Ghandi en Mandela gewoon advocaat waren gebleven? Mark Twain gediplomeerd radarbootbestuurder of Charles Dickens fabrieksarbeider? Stel je voor dat Rosa Parks niet was blijven zitten in de bus maar als voorzichtige winkeljuffrouw toch maar was opgestaan, wanneer de slecht presterende scholier Einstein kantoorklerk was gebleven. Leiderschap betekent niet dat je de baas speelt maar dat je jezelf de baas bent. Dat je inziet dat je iets aan de wereld wilt toevoegen en dat je je realiseert dat al je handelingen vérdragende gevolgen kunnen hebben. Leiderschap verandert het leven van mensen. Of je nu kunstenaar, professor, metaalarbeider, vader of moeder bent.

Het is belangrijk dat je kennis hebt van jezelf en van de wereld. Kennis die wijsheid wordt. Neem geen genoegen meer met middelmaat maar geef het beste van jezelf. Er zijn al genoeg juristen die zesjes halen, te veel journalisten die niet begrijpen wat ze opschrijven, te weinig politici die zeggen waar ze écht voor staan. Jij gaat op Burton boven dat niveau uitstijgen en leert je leiderschap te gebruiken om de wereld te veranderen. In deze wereld, die geregeerd lijkt te worden door de laatste tweet, wordt jij een leider die écht wat te zeggen heeft. Krachtig en zelfbewust.


We besteden veel aandacht aan kunst, geschiedenis, cultuur, filosofie, theologie en de natuur. Deze kennis gebruik je om er deel van uit te maken. Hoe we dat doen? Door nieuwe werelden te ontsluiten. Door gastheer en gastvrouw voor elkaar en de docenten te zijn. We doen het door erover te schrijven en te praten. Door gezamenlijk te reizen en de wereldreis in je achtertuin te ontdekken.

Inspireren

De Burton Academie gaat om jou. Burtonianen zijn mensen die weten wie ze zijn en weten wat ze willen. Wat ze tot stand willen brengen, hoe ze dat doen en hoe ze zichzelf en anderen kunnen inspireren.

Op Burton vind je de waarheid, de moed en de vrijheid om jezelf te zijn.

Ben jij een Burtoniaan?