Het doel van het curriculum is even breed als simpel: we willen dat jij je ontwikkelt tot een persoonlijkheid. Iemand die weet waar hij voor staat en waar hij in gelooft. Iemand die respectvol en open met andere mensen en ideeën omgaat. Een Burtoniaan vindt zijn plek in de wereld, weet wat hij aan die wereld wil toevoegen en doet dat ook.

Een jaar Burton Academie betekent dat je intensief brede kennis, ervaring en wijsheid verwerft. Dit wordt versterkt doordat je met je coach kijkt naar je successen, uitdagingen en obstakels. Het feit dat je medestudenten en de docent ook je huisgenoten zijn, draagt hier aan bij.

Eerste kwartaal: jij en de wereld om je heen

In het eerste kwartaal leer je veel over jezelf en over de fysieke wereld om je heen. Je leert etiquette, vinologie en menu-leer, natuur en voeding. Er is aandacht voor yoga, maar ook voor planten en dieren in de natuurgebieden rondom de academie. Je wordt geconfronteerd met je ademhaling en woordgebruik en leert of je daarmee de indruk maakt die je beoogt: vakken waardoor je leert hoe je jezelf presenteert. Je onderhoudt een moestuin en krijgt de kans om een dier te slachten. Wil je dat niet? Even goede vrienden, maar… dan ben je wel vegetariër op Burton. Het gaat er om dat je inzicht krijgt in de consequenties van je handelen en de verantwoordelijkheid die dat met zich meebrengt voor jezelf, de ander en de wereld.

Vakken zijn onder andere:

Voeding en koken, Natuur(beheer), Hofmakerij, De Kracht van Taal, Etiquette, Vinologie, Yoga en Meditatie, Authentiek Bewegen, Autonomie, Communicatie en Presentatie, Leiderschap.

Tweede kwartaal: hoe is het zo gekomen?

In het tweede kwartaal gaan we op zoek naar de geschiedenis in de context van Big History. Dat is niet alleen de geschiedenis van de mens, maar al vanaf de oerknal, 13,7 miljard jaar geleden. Daarom maakt een week Sterrenkunde deel uit van dit kwartaal.

Wat heeft ons gemaakt tot wie we zijn? Op wiens schouders staan wij eigenlijk? Een voorbeeld: de docent Krijgsgeschiedenis geeft elke student een historische identiteit. Samen gaan we naar een slagveld om uit te vinden wat er met deze personen gebeurd is tijdens de slag. We leren over de geschiedenis van de wereld, ons eigen land, onze cultuur en die van anderen. We luisteren naar de verhalen die gebouwen in de stad ons vertellen en verdiepen ons in kunst en cultuur. Wat hebben al die mensen die vòòr ons hebben geleefd, geprobeerd vast te leggen? Wat wilden ze voor ons bewaren?

Vakken zijn onder andere:

Sterrenkunde, Vaderlandse Geschiedenis, Klassieke Mythologie, Krijgsgeschiedenis, De Romeinen, Vikingen en Noormannen, Byzantium en Ottomanen, Kunstgeschiedenis, Poëzie en Literatuur, De Geschiedenis vanaf de Oerknal tot Morgen.

Derde kwartaal: systemen

Hoe zijn wij als mensen omgegaan met de geschiedenis en onze eigen relatie tot de wereld om ons heen? We hebben systemen gebouwd. Politieke, economische, juridische, filosofische en religieuze systemen. We onderzoeken hoe die systemen werken en ieder kan voor zich beoordelen of zo’n systeem, ondanks alle voor- en nadelen, wel of niet functioneert.

De docent Heilige Boeken laat bijvoorbeeld de verschillen en overeenkomsten zien tussen de grote wereldreligies en hoe dit uitwerkt in de praktijk. De docent Filosofie laat zien volgens welk denkraam jij de wereld ziet en kunt zien. De docent Macht onderzoekt met je waar macht begint en hoe jij er mee om wilt gaan.

Over systemen kun je nadenken, maar je moet ze ook ervaren. Daarom ga je in dit kwartaal vierentwintig uur alleen de cel in. In een echte gevangenis zonder telefoon, televisie, Ipod of tablet.

Vakken zijn onder andere:

Macht, Vrijheid, Heilige Boeken, Ontwikkeling en Conflict, Financiële Markten, Filosofie.

Vierde kwartaal: vliegende start

Burton Academie is de opleiding waarna je jezelf nu eens niet afvraagt: ‘Wat zal ik gaan doen? Ben ik er wel klaar voor?’ Want dat ben je. Je bent er niet alleen klaar voor, je maakt een vliegende start.

Gedurende het jaar heb je ontdekt hoe jij jouw talenten wilt bundelen en wat jouw boodschap is voor de wereld. De vraag is, ‘Wat ga tot stand brengen?’ Een boek schrijven of een weeshuis oprichten? Wil je een politieke of ambtelijke carrière? Of ga je een bedrijf beginnen om jouw product of idee aan de man te brengen? Daar heb je praktische kennis voor nodig: een balans lezen, major event management, communicatiestrategiën, cijfers en fiscaliteit. Op Burton krijg je die kennis op een boeiende en dynamische manier.

Je begint niet met het realiseren van je doel na je opleiding, maar nog op Burton. Geïnspireerd en geholpen door medestudenten en het netwerk van Burton. We zorgen ervoor dat je in contact komt met de juiste mensen die je helpen jouw doel te bereiken. Zodat die stichting, vervolgstudie, stage, werkplek of eenmanszaak al in de startblokken staat als je afstudeert.

Vakken zijn onder andere: Innovatie, Eventmanagement, Cijfers en Fiscaliteit, Rechten en Ondernemingsvormen, Projectmanagement, Marketing en Communicatie.