Tweede kwartaal

Thema: op de schouders van reuzen

In het tweede kwartaal gaan we op zoek naar de geschiedenis in de context van Big History. Dat is niet alleen de geschiedenis van de mens, maar al vanaf de oerknal, 13,7 miljard jaar geleden. Daarom maakt een week Sterrenkunde deel uit van dit kwartaal.

Wat heeft ons gemaakt tot wie we zijn? Op wiens schouders staan wij eigenlijk? Een voorbeeld: de docent Krijgsgeschiedenis geeft elke student een historische identiteit. Samen gaan we naar een slagveld om uit te vinden wat er met deze personen gebeurd is tijdens de slag. We leren over de geschiedenis van de wereld, ons eigen land, onze cultuur en die van anderen. We luisteren naar de verhalen die gebouwen in de stad ons vertellen en verdiepen ons in kunst en cultuur. Wat hebben al die mensen die vòòr ons hebben geleefd, geprobeerd vast te leggen? Wat wilden ze voor ons bewaren?

Vakken zijn onder andere:

Sterrenkunde, Vaderlandse Geschiedenis, Klassieke Mythologie, Krijgsgeschiedenis, De Romeinen, Vikingen en Noormannen, Byzantium en Ottomanen, Kunstgeschiedenis, Poëzie en Literatuur, De Geschiedenis vanaf de Oerknal tot Morgen.

Ontdek het derde kwartaal »